maandag 4 maart 2019

Birthday Statements verjaardagskaarten. Vlakken kleuren met blends.Vandaag ga ik weer kleuren met de Stampin Blends. Echter niet de gehele afdruk. Ik heb vlakken uit de afdruk gesneden en deze verhoogd na het inkleuren weer opgeplakt. Geen nieuwe techniek. Wel een hele leuke oude die je op zo veel verschillende manieren toe kan passen. Gebruik de materialen die je hebt en geef er je eigen draai aan. Gaat je vast lukken.

De basiskaart van 14,5 x 21 cm wordt op 10,5 gerild en dubbel gevouwen.De volgende laag is een kaartje van 14 x 10 cm en in het filmpje heb ik gewerkt met de kleur Daffodil Delight. Uit het midden van dit velletje heb ik met de Rectangle Stiched Framelits dies de vlakken gesneden. Ons bent Hollands zuinig zullen we maar zeggen. En hier zie je toch niets meer van. Maakt je kaart ook weer ietsje lichter......Op de foto het voorbeeld in Calypso Coral. Die kaart komt later nog voorbij.

Maak je afdruk mbv de Stamperatus. en snij de delen uit die je wilt kleuren.

Kleur de delen die je uitgesneden hebt. Voor de Daffodil Delight kaart heb ik onderstaande blends gebruikt.


Plak je gekleurde delen op het gekleurde cardstock van je mat. Ik heb voor de Calypso Coral kaart gekozen om de "mat" ook uit te snijden met de framelits. De gele kaart heb ik het randje smaller gemaakt en deze met de hand 2 mm groter dan de afdruk uitgesneden. Net wat je zelf mooier vindt.

In het filmpje zie en hoor je het hele proces natuurlijk.Een aantal van de gebruikte materialen vind je hieronder. Wil je er meer over weten, ik adviseer je er graag over.

De komende dag zie je de ander kleuren ook nog voorbij komen op dit blog.

Veel inspiratie en plezier.
Liefs Ellen.