zondag 3 mei 2020

5 workshops op mijn 5 jarig jubileum feestje.

Dinsdag 5 mei bestaat mijn atelier al weer 5 jaar. Reden voor een online feestje. Over de hele dag verspreid geef ik 5 workshops. In dit blogbericht las je er al meer over.


Inmiddels zijn er heel veel workshop pakketjes verstuurt en opgehaald. Heb je geen pakketje en wil je toch meedoen? Ik geef je hier graag aanwijzingen wat handig is om klaar te leggen. Ja kan natuurlijk met je eigen papier, stempels en inkten aan de slag gaan. 

Algemene benodigdheden: snijmachine, liniaal, schaar, lijm (vloeibaar, dubbelzijdig tape en foamtape/ dimensionals) inkt, stempelpapier, vouwbeen, stempelblokken, oude lap.
Workshop 1. 10.00 uur:

Voor de workshop/ Facebook live kleur, om 10.00 uur de volgende tips:

Voor de meeste kaarten heb ik een A4 in de lengte door gesneden op 10,5 x 29 cm, rillen op 14,5 cm. In deze workshop is gewerkt met de kleuren Mint Macaron en Soft Sea Foam, papier, inkt, lint en bijpassend designpapier. Een watervaste zwarte inkt is ook handig, zoals StazOn. Waterpenseel, of penseel en pot water en een stempelset. Hier gewerkt met Dandelion Wishes, 146747. Ook heb ik gewerkt met wit embossing poeder met een heattool. 

Bij het pakketje hebben de cursisten dit werkblad ontvangen.Workshop 2. 13.00 uur:


Om 13.00 uur is er een kort instructie filmpje te zien. Dit is vooraf opgenomen en om 13 via fb en YouTube te zien. Wat ik dan ga doen is nog even een verrassing.

Workshop 3. 14.30 uur:


Om 14.30 uur is de tweede Facebook live van die dag, ik noem het de workshop Wonder. Eerder zag je deze voorbeeld kaart al voorbij komen. Ook voor deze workshop geld, leg je eigen materialen klaar. Tips:Om 14.30 uur is de tweede Facebook live van die dag, ik noem het de workshop Wonder. Eerder zag je deze voorbeeld kaart al voorbij komen. Ook voor deze workshop geld, leg je eigen materialen klaar. 
Tips:
2 vel designpapier (dsp), van 15 x 15 cm, klein patroon en bij elkaar passend, voor- en achterkant. Hierbij passend 2 of 3 kleuren cardstock, totaal 3x A4. Whisper White, ca. 1 A4. Aanvullend bijvoorbeeld: bijpassend lint, embellishments, uitgestansde figuren, labels of wat jij nog meer leuk vindt.


Bij het pakketje hebben de cursisten dit werkblad ontvangen.Workshop 4. 17.00 uur:

Om  17.00 uur is er weer een kort instructie filmpje te zien. Dit is een vervolg op de workshop van de middag. Te zien op Facebook en op YouTube.

Workshop 5. 19.30 uur:


En dan de reguliere Facebook Live van 19.30 uur. Iedere week ga ik om deze tijd live. Deze keer wordt dit wel het klapstuk van de dag. We gaan diverse labels maken en deze bijzonder verpakken. In lastige tijden waar velen nu in zitten is het goed om de mooie momenten extra te koesteren. We gaan mooie momenten labels maken. Voor jezelf, voor je vriendin, voor je buurvrouw, voor je moeder (zondag moederdag) of voor wie jij vindt dat dit verdient. Je kan ze natuurlijk zelf beschrijven. Of zo mooi maken dat een ander er iets moois op deelt. Ook leuk om dit aan te vullen met een mooie foto.


Dit was de inhoud van het pakket. Verzamel mooi papier, stempels en teksten.

Tips:

Klaarleggen:
voor deze workshop is het handig een aantal dingen er bij te pakken:
  • stempels met teksten en leuke afbeelding
  • voldoende lint
  • labelpons
  • stans vooraf wat labels/vormen uit
  • inkt/ designpapier/cardstock bij elkaar passend

   Bij het pakketje hebben de cursisten dit werkblad ontvangen.Over de gehele dag zal ik ook 5 prijzen verloten. Wanneer en wat? Ja dat blijft nog even een verrassing. We gaan er een gezellige dag van maken. Ik heb er heel veel zin in. Heb je vragen, mail me dan graag even op [email protected] Ik probeer z.s.m. iedereen te antwoorden.

Alle opnames zijn via FB en later ook via YouTube terug te zien. Heb je dinsdag geen tijd om de workshop te volgen, dan kan dit natuurlijk ook later. De pakketjes kunnen nog steeds besteld worden. Op=op. Versturen kan ook, verzendkosten zijn 4 euro. Ik denk niet dat het nog voor de 5e binnen is. 
Ophalen is op vrijdag en zaterdag mogelijk in het atelier. Vooraf bestellen wel noodzakelijk.