vrijdag 8 mei 2020

Jubileum workshop 1, één stempel, 5 x anders gebruikt, diverse kleurtechnieken. nog even nagenieten...

Op 5 mei bestond creatief atelier bij-Ellen 5 jaar. Vanwege de Corona maatregelen kon het geplande feestje niet doorgaan. Creatief als ik ben natuurlijk anders aan de slag gegaan. Over de dag verdeeld waren er 5 workshops te volgen. De komende dagen zie je de voorbeelden met aanvullende uitleg voorbij komen. Veel plezier.

De eerste workshop was een facebook live uitzending. 

Deze werkbeschrijving was aan het workshop pakketje toegevoegd. 

Met deze materialen gingen we aan de slag. Vooraf kon je het workshop pakketje bestellen. Deze zijn nu helaas uitverkocht. Deze workshop is later wel weer mooi te doen in het atelier. Als groepje kan je hiervoor reserveren. Om kom gezellig een keertje op een vrijdag of zaterdag tijdens het open-atelier. Vooraf reserveren is wel noodzakelijk. De gebruikte materialen kunnen iets afwijken.
De volledige uitzending is op mijn YouTube kanaal terug te zien.


Wat heb ik tijdens de workshop gemaakt:
Eenvoud, soms is één goede afdruk genoeg.


Als je met veel water aan de slag wilt gaan is het gebruik van Shimmery White, mooi glad aquarelpapier, aan te bevelen. Maak met je waterpenseel het papier goed nat en voeg steeds wat kleur toe.


Meerdere afdrukken over elkaar maken in verschillende kleuren geeft ook een verrassend effect. Breng daarna nog wat accenten aan met je waterpenseel.


Stempelafdruk maken met memento zwart en je afdruk intekenen/ overtrekken met een Stampin' Blend.

Op vellum papier kan je heel mooi embossen. Bijvoorbeeld met wit embossing poeder. Wel heel voorzichtig te werk gaan. Temperatuur voorzichtig opvoeren. Plakstroken wegwerken met designpapier.


Met de restjes maak je natuurlijk een paar mooie labels.Dandelion Wishes Cling-Mount Stamp Set

Dandelion Wishes Cling-Mount Stamp Set